Storleksguide

Så hittar du rätt storlek på ringar och rätt längd på halsband / kedjor / armband.

Med ett måttband och ett tunt snöre kan du mäta vilket smycke som passar just dig. Här nedan visar vi hur du ska mäta och tänka.

Armband och Fotlänk

Använd ett snöre som är följsamt och inte alltför tunt. Lägg snöret runt fot eller handled där det ska sitta. En fotlänk bör ej sitta för tajt, utan lämna utrymme för att röra fotleden. Armbandet kan man mäta tajt och lägga till ca. 1 cm för en kedja. Är det ett stelt armband kan det behövas lägga till lite mera. Mät sedan snöret med ett måttband. Det går även att mäta direkt med ett måttband runt hand- fotled.

Bilden visar hur långt en kedja når, men detta beror självklart också på hur grov nacke man har. När man väljer längden på kedjan, är det bra om man vet vilken typ av topp man ska använda. Till urringade toppar är det snyggt om kedjan når just under halsgropen. Är det en tröja är det snyggt om kedjan ligger utanpå tröjan. 
För att mäta vilken läng som passar, ta ett snöre och lägg runt nacken med öppning fram, håll sedan ett finger där längden är rätt och mät med ett måttband hur många cm.
Vi kan korta din köpta kedja till den längden du vill ha. Är det minst 17 cm kvar av kedjan, kan vi göra ett armband av detta mot en mindre kostnad. Detta finns att köpa under Diverse.

Ring storlek

Det finns många olika mått på ringar men i Europa mäter vi innermått i mm som blir den storlek vi visar här. För att mäta ditt finger kan man använda ett snöre eller en pappersremsa som läggs runt fingret och markerar där ändarna möts. Mäta sedan med måttband hur många mm det blev.
Man måste lägga till ca 5-8 mm för knogarna. En bred ring suger fast på fingret och kan behöva en större storlek. Även infattningar med stenar och modell av ring kan göra att storleken kan bli fel.

Varukorg