VÄLKOMMEN

till Stajla!
Vi säljer prisvärda  smycken för alla, i allergivänligt kirurgiskt stål!

GLÖM INTE, Alla Hjärtans Dag den 14 februari! 
Vi skickar smycket du köper direkt till ditt lilla hjärta,  så hen får det direkt till postlådan!

FRI FRAKT med Postnord.

Varför stål smycken?

Alla smycken som säljs i Sverige idag måste klara EU:s nya krav av hur mycket nickel ett smycke får avge. Mjuka metaller avger/läcker oftast mera än hårda metaller.

Våra smycken är tillverkade i kirurgiskt/medicinskt stål, eller 316L syrafast rostfritt stål, som det också kallas. Stålet är ett mycket hårt material och är långt under EU:s gränsvärde av läckage. Nickel känsliga personer kan använda stålsmycken och stålet kallas därför en allergi vänlig metall. 
För att undvika nickelallergi bör man använda kirurgiskt stål eller titan i örhängen och piercingar. Övriga smycken är också viktigt att använda så hudvänliga metaller som möjligt.
Ta av alla smycken på kvällen så kroppen får vila från all metall!

Om oss

Vi har sålt smycken i detaljhandeln i 20 år. Började med att importera silversmycken från Asien, som vi sålde i butik, marknader och på festivaler.
Har nu helt gått över till stål smycken, på grund av nickel allergi, och att efterfrågan på stål smycken bara ökar.
Vi importerar utan några mellanhänder, och kan därför erbjuda mycket prisvärda smycken.

Våra Produkter

Våra smycken består av kirurgiskt stål, äkta läder, gummi, odlade pärlor, cubic zirconia (syntetisk diamant), snäckor, stenar och kristaller. Syntetiskt läder kan också användas, och står då i produkt beskrivningen som PU läder.
Stålets färg liknar vitguld, svartnar eller missfärgas inte, behöver ej putsas, utan rengörs med lite vatten, repas mycket sällan.
Genom plätering (förgyllning), kan smycket få andra färger och på stål sitter färgen mycket bra.
Vi rekommenderar att man tar av sig sina smycken med stenar när man är i kontakt med tvål, rengöringsmedel, klor och andra kemikalier. Ta gärna av dig alla smycken på natten också, både för dig och smyckets skull. Kroppen behöver vila från all metall och på morgonen kan man välja vilket smycke man vill ha för dagen, istället för att ha på sig samma smycke som dagen innan.

Har man en gång köpt ett smycke i stål – köper man inget annat igen! Fördelarna är så många.
Har man slutat att använda smycken för att de irreterar och kliar – köp ett smycke av stål i stället (även silver och guld smycken kan irretera).
Present till dop, konfirmation, student och födelsedagar – köp ett stål smycke för att det är snällt material, håller i evighet och behöver inte putsas!
Hoppas du hittar något du gillar i vår butik, och var rädd om dig och din hud!